Cloud oplossingen

Altijd en overal toegang tot uw werkplek

Wilt u altijd en overal toegang hebben tot uw documenten en programma’s, dan is een werkplek in de Cloud een oplossing.

Er zijn veel redenen te bedenken om voor een cloudoplossing te gaan binnen uw organisatie. Voor de kleine organisaties, tot 10 werkplekken, speelt vaak het kostenaspect een rol. Deze organisaties kunnen tegen aantrekkelijke tarieven gebruik maken van de Cloud. Door de Cloud in te zetten als omgeving ontstaat een oplossing die makkelijk te schalen is naar meer of minder werkplekken. Naast dat u geen grote investering hoeft te doen kunt u wellicht ook besparen op het Beheer.

De grotere organisatie kiest met name voor een Cloud oplossing met als reden van flexibiliteit en toegankelijkheid. Het beheer kan efficiënt worden uitgevoerd en biedt de mogelijkheid snel op- of neer te schalen. Ook het feit dat het netwerk locatie onafhankelijk functioneert is een belangrijke reden om te kiezen voor de Cloud.

Ten opzichte van een onsite computernetwerk zijn de kosten vaak wel iets hoger. Dit is gelegen in het feit dat de opslag en beveiliging van grote hoeveelheden data in de cloud nog duurder is dan in de onsite netwerken. De verwachting is echter dat dit op termijn wel op gelijke voet zal komen te staan.

Wilt u eens in gesprek over de mogelijkheden die de cloud voor u biedt, laat het ons dan even weten.

Wel of geen cloudoplossing?

Voordat u de eerste stappen kunt zetten richting een cloud-infrastructuur is het noodzakelijk om na te gaan hoe de huidige it-infrastructuur eruit ziet. Met welke systemen en applicaties werken uzelf en uw medewerkers dagelijks? Gebruikt u daadwerkelijk alles wat er in huis is? Wat is het doel van bepaalde applicaties en databases? Let ook op het aantal werkplekken, gebruikers en de hoeveelheid data die straks moet worden gemigreerd naar de Cloud. Is dit haalbaar?

Ook moet u rekening houden met randapparatuur. Kunnen uw printers, scanners en andere randapparatuur ook de stap zetten richting de Cloud? Of is er nieuwe apparatuur nodig?

Licenties

In de loop der jaren stapelen verschillende Software- applicaties en licenties zich op. Een deel daarvan gebruikt u wellicht niet meer, is verouderd of werkt zelfs contraproductief. Daar neemt u nu afscheid van. In plaats van software opnieuw aan te schaffen, kunt u deze ook afnemen uit een public Cloud-omgeving (SaaS). Denk bijvoorbeeld aan een CRM-applicatie of Microsoft Office 365.

Tot slot maakt u misschien gebruik van op maat gemaakte software. Deze kunnen niet worden vervangen door publieke diensten en worden bijvoorbeeld door uw Cloud leverancier ondergebracht in een voor jou ingerichte private Cloud-omgeving.

Bezint eer ge begint

Wij brengen uw situatie graag voor u in kaart en geven u een gedegen advies. Neem contact op met ICTDrenthe en plan een afspraak met een van onze medewerkers.